Våra tjänster

Inget jobb är för stort eller för litet för oss

Service och reparation

Oljebyten, filterbyten, felsökningar, reparatationer och allmänt underhåll – Vi löser det! I fält med någon av våra välutrustade servicebilar, eller på vår verkstad. Vi arbetar med alla fabrikat, både gällande maskinen och dess tillbehör. Vi är heltäckande, helt enkelt.

Utrustning

Vi monterar all tänkbar extrautrustning på maskiner, så som komradio, centralsmörjning, tiltrotatorer och mycket annat! Vår utrustningsverkstad tar stor stolthet i sitt hantverk. En utrustning hos Frewito är inte som vanligt, den är lite bättre!

Butiksförsäljning

För dig som vill meka själv så har vi det mesta du kan behöva till din maskin. Det inkludrar bland annat skopor, redskap, oljor, filter och reservdelar. Allt för att kunna täcka alla dina behov som maskinägare!
Ett riktigt ”one-stop-shop”, som det ska vara!

Service och reparation

Service

Entreprenadmaskiner skall servas enligt regelbundna intervall. Oftast var 500e timme. Vi utför service på samtliga typer utav entreprenadmaskiner.

Reparation

Något som är trasigt på maskinen? Från trasig glödlampa till trasig växellåda, vi hjälper dig. Både i fält eller på vår verkstad.

Tiltrotatorer

Tiltrotatorer sitter idag på i princip varje grävmaskin i Sverige. Om oturen är framme så behöver du en kunnig verkstad som kan hjälpa dig. Vi är auktoriserade återförsäljare och servicepartners till alla de stora fabrikaten, bland annat Engcon, Rototilt, Steelwrist, SMP och Oilquick.

AC

Dåligt med kyla i Er AC? Att arbeta med klimatanläggningar kräver en hel del utbildningar, certifikat och utrustning. Givetvis har vi allt detta – och kunskapen som krävs. Vi lagar er AC!

Smidesarbeten

Att regelbundet byta slitdelar på din skopor förlänger livslängden avsevärt. Våra skoprenoveringar görs enligt konstens alla regler och när vi är klar är skopan oftast betydligt slitstarkare än när den var helt ny!

Tillbehör

Det är ju faktiskt inte bara maskiner som kan gå sönder. Alla tillbehör så som t.ex dieselvärmare, centralsmörjning och styrsystem kan ibland behöva lite vård. Vi har god kunskap och ett välfyllt reservdelslager till de flesta tillbehören!

 

Utrustning

Tiltrotatorer

En tiltrotator är nu för tiden nästan ett måste på en grävmaskin. Vi säljer och monterar samtliga utav marknades stora fabrikat, tillsammans med valfritt styrsystem. Ring oss så guidar vi dig!

 

Centralsmörjning

Att montera centralsmörjning på sin maskin kan vara den absolut bästa investeringen man kan göra som maskinägare. Slipp smörja för hand och eliminera risken att tappar och bussningar nöts ner. Ett måste för samtliga maskiner tycker vi! 

Bränslevärmare

En bränslevärmare från Eberspächer eller Webasto är både lyxigt för maskinföraren och nyttigt för maskinen. Att starta dagen i en varm maskin gör vinterdagarna mycket bättre!

Skyddsutrustning

Med skyddsrutor från Hammerglass så kan maskinisten känna sig säker på alla typer utav arbeten. Det är viktigt att skydda maskinens viktigaste del – föraren.

Hydraulkomponenter

Tipphydraulik för vagn, multikopplingar, extrafunktioner och låshydraulik. Ja, vi eftermonterar helt enkelt det mesta i form av hydraulisk utrustning.

Belysning

Vi säljer och monterar all möjlig belysning, varningsljus, arbetsbelynings och färdbelysning.

Alkolås

Alkohol och fordon hör inte ihop. Med ett alkolås från världsledande Dräger så eliminerar man risken med rattfylla (och spakfylla).

Don’t Drink n’ Drive

Fordonsvåg

Lundaman har under många år varit en utav landets ledande tillverkare utav vågsystem för hjullastare. Vi är både återförsäljare och montörer.

Läs mer om vågarna här!

Kamerasystem

God sikt är viktigt på alla arbetsplatser. Därför är ett kamerasystem något som varje maskin borde ha. Vi monterar utbyggbara kamerasystem i alla prisklasser. Enkla kameror med små monitorer till fulla 3D-kamerasystem.
 

Grävsystem

Grävsystem är något som blir vanligare för varje dag som går. På vissa arbetsplatser är det till och med ett krav! Vi monterar, servar och kalibrerar grävsystem från MOBA (Novatron).

Spårutrustning

Stölder utav maskiner och maskintillbehör tillhör tyvärr vanligheterna nu för tiden. Vi säljer och monterar spårutrustning från Trackunit, ett system i världsklass!

PS – Många maskinägare kan faktiskt SPARA pengar på att installera spårutrustning, då många försäkringsbolag erbjuder billigare premier och självrisker om man har pålitlig spårning.

Komradio

Att kunna prata med andra på samma arbetsplats på ett smidigt sätt är en riktig fördel! Vi monterar komradioapparater med både lös mikrofon styrning via valfri knapp i maskinen med så kallad ”svanhalsmikrofon”.

Försäljning

Oljor

Vi är återförsäljare utav oljor från Total. Total är en utav världens största petroleumbolag. I sortimentet finns oljor för i princip alla tänkbara maskiner och användningsområden. När det kommer till entreprenadmaskiner har i i princip samtliga oljetyper hemma på hyllan. 
Behöver du ta reda på vilken olja du ska ha i din maskin?
Kolla Oljeguiden (https://www.totalnordic.com/sv/tjanster/oljeguide)

Eller ring oss och fråga! 08-51512040 

Övrig kemi

När man bedriver verkstad är så kemi och olika aerosolsprayer väldigt viktiga verktyg. Därför är vi även återförsäljare till Veidec, vars produkter vi själva använder. Produkterna håller en enormt hög nivå och Veidec lägger även mycket energi på att göra produkterna så miljövänliga som möjligt, utan att kompromissa på kvalitén.
Bra för båda människa och natur.

Reservdelar

Vi har ett stort lager av reservdelar till både maskiner och dess tillbehör. Magnetventiler, packningssater, kompressorer, tändningslås, you name it.
Här har vi både delar från originaltillverkare samt eftermarknad, allt för att kunden ska få en så bra produkt som möjligt men samtidigt kunna hålla nere prisnivåerna.

 

Monteringsmaterial

Skruvar, buntband, kabelskor mm. Ja, du vet sånt där man använder när man mekar? Vi har allt.

Hydraulkomponenter

Vår hydraulverkstad innehåller tusentals hydraulikprodukter från Hydroscands sortiment. Kopplingar, adaptrar, slangar med mer.

Vi tillverkar pressad hydraulslang åt dig medan du väntar!
 

Filter

Föredrar ni att serva maskinen själva? Precis som att ni med fördel kan köpa oljan hos oss, så har vi stort lager på filter till alla möjliga entreprenadmaskiner till låga priser. Eftersom vi själva sysslar med just detta kan vi även bistå med vår expertis om vilket filter som ska bytas när och andra hjälpfulla tips.

Utrustning

Vi säljer all typ utav utrustning du kan tänkas vilja ha till din maskin. Som till exempel: belysning, kamerasystem, smörjsystem, dieselvärmare. Väldigt mycket finns hemma på hyllan för omgående leverans.

Tiltrotatorer

I Sverige idag så är tiltrotatorn i princip ett måste. Vi både säljer och monterar tiltrotatorer från marknades alla fabrikat. Vi hjälper även dig som kund att skräddarsy en lösning som passar just dig.

Skopor och redskap

Om du redan har en och samma verkstad som lagar alla dina maskiner och som du köper alla delar av, är det inte smidigast att även köpa redskapen där?
Vi är återförsäljare av flertalet redskapstillverkare, bland annat Engcon, Rototilt, SMP, Steelwrist, Götene och Norje. Givetvis erbjuder vi även riktigt bra priser på dessa redskap.